Lauantaina testailtiin uutta tapaa valmistaa ribsejä eli possun kylkeä, kotoisemmin rimpsuluita. Ollaan yleensä vain grillattu valmiiksi marinoidut luut, tällä kertaa kokkailtiin pidemmän kaavan mukaan. Syöjiä oli paikalla viisi, hieman jäi lihaa seuraavallekin päivälle.
3 kg maustamattomia ribsejä
n. 4 l coca-colaa
3 isoa sipulia
2 sitruunaa
4 kynttä valkosipulia
n. 7 cm pala inkivääriä
1,25 dl soijaa
0,75 dl worscesterkastiketta
Kaada kokikset isoon kattilaan, lisää joukkoon lohkotut sipulit, pestyt ja viipaloidut sitruunat, viipaloidut valkosipulit, paloiteltu inkivääri sekä soija ja worcesterkastike. Lämmitä kiehuvaksi.
Lisää lihanpalat uimaan ja keittele miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia.
Nostele lihat pois keitosta ja anna jäähtyä. Yhden ohjeen mukaan keitinlientä keitetään voimakkaasti ja annetaan "siirappisoitua" marinointikastikkeeksi. Noh, meillä ei ainakaan siirappisoitunut, joten ensi kerralla tehdään colamarinadi erillisen ohjeen mukaan. Google löytää :)
Lihojen jäähtyessä voipi lämmitellä grillin. Lihat grillataan ja samalla marinoidaan colamarinadilla. Käytimme tässä keitettyä keitinlientä, joka oli todella juoksevaa. Valahti hyvinkin nopeasti lihalta pois.
Lihasta tuli äärimmäisen mureaa, mutta makua olisi saanut olla enemmän. Kiinteämpi marinadi hieman tulisuudella höystettynä ajaa varmasti asian.
Moi! Mä oon tehnyt myös tolla samalla keittoliemellä, mutta grillatessa olen sivellyt lihan pintaa kaupan bbq kastiketta, siitä tulee tosi maukasta. T: Erja
VastaaPoistaKiitti vinkistä! Luulisi, että keittäessä maku imeytyisi, mutta kyllä toi marinointi grillatessa on aika ehdoton.
Poista