21.11.2016

Viikonloppuruokaa

Sain viime jouluna lahjaksi kunnon padan, sellainen on keittiöstä uupunut. Tänä syksynä tuo pata on korkattu käyttöön ja kahdesti siinä on ruokaa tehty. Lauantaina testattiin karpaloinen lihapata, jota koko perhe voi syödä. Kaikki ruuat, joissa tulee mahdollisimman vähän tiskiä ja vielä koko perhe vauvaa myöden voi syödä, ovat mahtavia. Reseptin sain ystävältä, joka sen on jostain vauvanruokakirjasta bongannut. Miehen mielestä tämä ei ollut hitti, ei kuulemma vaan sovi tomaattikastike tuon lihan seuraksi, kirkaslieminen karjalanpaista sen sijaan uppoaa miekkoseen oikein loistavasti. Lisukkeena oli peruna-porkkanamuussia ja rosollia. Jälkkäriksi Lidlin superhelpot uunissa piipahtaneet Crème Brûléet.

Löytyykö teiltä hyviä patareseptejä? Mielelläni kuulisin niitä! Ainakin pataleipää täytyy jossain vaiheessa kokeilla.

Karpaloinen lihapata
400 g kokolihaa (käytin naudan ja possun palapaistikuutioita)
500 g paseerattua tomaattia
½ dl kuivattuja karpaloita
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa (kaapista löytyi punaviinietikkaa)
1 tl rosmariinia
mustapippuria

Laita kaikki ainekset pataan ja sekoita. Hauduta pataa 175 asteessa noin 1,5 tuntia, kunnes liha on aivan mureaa.

Itse tein annoksen tuplana, riitti seuraavan päivän lounaaksi. Annoin myös olla uunissa reilummin, ei se huonoksi mene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!