10.12.2013

Erilainen joulutorttu

Testasin viikonloppuna arkistoissa pitkään lojunutta erilaista joulutorttureseptiä.

Päärynäiset joulutortut

1 pkt voitaikinalevyjä (6 levyä)
Sinihomejuustoa (vajaa pussi aurajuustomurua)
5 dl glögiä
½ dl sokeria
2 päärynää
(muna)

Mittaa glögi ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Samalla kun glögi lämpenee, kuori päärynät. Kun glögi kiehuu, laita päärynät sekaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Päärynöiden kuuluu olla vielä napakoita, mutta pehmenneitä. Anna päärynöiden jäähtyä hetki ja viipaloi kun sormet siihen pystyvät.

Päärynöiden kiehuessa levitä voitaikinalevyt pellille ja voitele munalla. Ripottele päälle sinihomejuustoa ja nosta viimeiseksi päälle päärynät. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.





Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä glögimarinadin tujummasta glögistä. Nyt käytin valmista glögiä ja mielestäni se oli hieman liian laimeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!