Kutsuttiin muutamia vauvallisia ystäviä kylään pikkujouluhengessä. Pikkuiset pikkujoulut tosin olivat pienemmät kuin alunperin piti, sillä flunssa vauvoilla ja äideillä kärsi osallistujia. Syöpöteltiin riisipuurolla, juustoilla ja glögikakulla. Kolme pientä tonttupoikaa oli paikalla, mutta suloisuuksista ei onnistunut ottaa kuvaa. Meidän nuhainen poika kun nukkui lähes koko ajan! Yleensä nukkuu noin tunnin päikkäreitä, nyt meni nelisen tuntia. Huh! Tädin ja serkun ehti pikaisesti
näkemään ennen nukahtamista, mutta kummitäti ja meidän kummipoika missattiin täydellisesti.
Kakusta ei tullut kaunein mahdollinen. Miten ihmeessä tuon kakun halkeamisen voi välttää? Välillä tulee halkeama, välillä ei. Kiilteen taisin kaataa liian vauhdikkaasti kun tuollaisia ilmakuplia jäi, ensimmäinen kerta sekin.
Mies muuten kysyi, miksi puuro on tuossa astiassa. No siksi kun se on kauniimpi kuin kattila! Aina välillä voi vähän panostaa tarjoiluun :)
Glögijuustokakku
Pohja
200 g pipareita
75 g voita
Täyte
3 munaa
1 dl sokeria
500 g Philadelphia-juustoa
2 dl Creme Fraichea
1 dl glögitiivistettä
Glögikiille
4 liivatelehteä
2½ dl glögitiivistettä
Hienonna piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparimuruihin. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Creme Fraiche, vatkaa tasaiseksi. Lisää glögi. Kaada täyte piparipohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku on uunista otettaessa vielä hieman löysää keskeltä. Anna jäähtyä vuoassaan ja laita yön yli jääkaappiin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Lämmitä ½ dl glögiä kiehuvan kuumaksi. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman glögin joukkoon. Anna jäähtyä vähän ja lisää joukkoon loput glögistä. Kaada varovasti juustokakun pinnalle. Anna pinnan hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.
Hyvältä näyttää kakku! Mulla aina halkeilee tuo kiille eikä se ikinä asetu kunnolla kakun päälle. Onneksi halkeamat eivät vaikuta makuun :)
VastaaPoistaJep, onneksi maku ei noista halkeamista muutu. Mahtaakohan leipoimoissa tulla tuollaisia kakkoslaadun kakkuja? :)
Poista