2.1.2014

Makeaa mahan täydeltä, jälleen kerran

Instagram seurailijat (ja mahdolliset kurkkijat) näkivätkin jo illanistujaisiin tekemäni herkun ennen joulua, mutta blogiin se ehtii vasta nyt. Siellä kun reseptiä pyydettiin jakoon.



Marenki
5 valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1½ tl etikkaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin että voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon putoamatta. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä koko ajan rauhallisesti vatkaten. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon, lisää lopuksi vaniljasokeri ja etikka. Sivele leivinpaperille kevyesti ruokaöljyä. Muotoile marenki pellille kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paista 125 asteessa uunin alatasolla 1h 45min-2h.

Täyte
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
4½ dl maitoa
3 keltuaista
4 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
5 isoa Daim-patukkaa
mustia ja punaisia viinimarjoja

Sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös keltuaiset kattilaan. Kuumenna vispilällä sekoittaen kunnes seos pulpahtaa. Ole tarkkana, äläkä jätä kattilaa hetkeksikään. Seos saostuu yllättäen. Anna jäähtyä.

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Rouhi kolme Daim-patukkaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Nosta toinen marenki tarjoiluastiaan pohjaksi. Levitä päälle puolet täytteestä ja ripottele marjoja maun mukaan. Nosta toinen marenki päälle ja levitä päälle loput täytteestä. Ripottele taas marjoja ja lopuksi kaksi Daim-patukkaa käsin paloiteltuna.

Tätä ei tehdä nopesti yllätysvieraille, mutta pohjan ja täytteen voi kyllä tehdä etukäteen ja yhdistää vasta tarjoiluvaiheessa. Mikäli et tarjoa kakkua kotonasi vaan viet sen jonnekin, yhdistä pohja ja täyte vasta paikan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!