Eilen oli hempeä päivä. Vaaleanpunainen ei kuulu suosikkeihini, mutta nuo tulppaanit olivat niin kauniin hempeitä ja keväisiä, että niitä ei voinut jättää kauppaan.
Eilen toteutin ensimmäisen puolukka- ja karpalohaasteeseen tulleen vinkin. Keitin ja vatkasin elämäni ensimmäisen vispipuuron!
Puuro oli mielestäni helppotekoinen ja reseptin nappasin Valion sivuilta.
7dl vettä
2dl puolukkasurvosta
1dl sokeria
1dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
Mittaa vesi ja survos kattilaan, keitä kolmisen minuuttia. Lisää suola, sokeri ja mannasuurimot kevyesti vatkaten (ettei suurimot klimppaannu, kuten minulla kun olin hidas). Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja jäähdytä (itse vein näillä keleillä parvekkeelle).
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jos haluaa hifistellä, voi vesi-marjasurvosseoksen siivilöidä ja kiehauttaa uudelleen ennen muiden aineiden lisäämistä. Minä en jaksanut, eikä ne kuoren rämmäleen yhtään haitanneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!