Sain hyvän syyn leipoa kun odotettiin vieraita kylään. Välillä elämä heittää hieman häränpyllyä, joten vierailu peruuntui juuri kun sain kakun leivottua. Täytynee siis herkutella ihan meidän perheen kesken! Resepti on Kodin kuvalehdestä jokunen vuosi sitten. Tällä kertaa teki mieli jotain kesäistä, joten en tehnyt mitään suklaista :)
Mustikkatorttu
100g voita
3/4 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ kermaa
Päälle
2 dl kermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g ranskankermaa
mustikoita
1 dl hyytelösokeria
1 1/4 dl vettä
Vaahdota voi ja sokeri, Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita jauhoseos voiseokseen. Sekoita lopuksi kerma joukkoon.
Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi (ja voitele kevyesti). Painele taikina pohjalle. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 min. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma paksuksi, ei kuitenkaan vaahdoksi asti. Lisää sokerit ja ranskankerma joukkoon. Kaada jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle mustikoita. Itse käytin pensasmustikoita vajaan puoli litraa.
Laita hyytelösokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä pari minuutta ja lusikoi tortun päälle.
Anna tortun levätä jääkaapissa muovipussissa muutama tunti tai yön yli.
Voi nam! Mua ottaa niin päähän ettei päästy tulemaan.
VastaaPoistaEnsi kerralla sitten :) saan sitten taas syyn leipoa!
Poista