Kävin myös äidin raparperipuskassa nappaamassa varsia itselleni kun tuo oman maan sato loppui. Kaivuri kävi tontilla hommissa ja kaksi raparperia siirrettin rukkuun. Luulen, etteivät siitä kuitenkaan selvinneet. Äidin raparpereista keittelin mehua, johon laitoin myös hieman vadelmaa mukaan. Yksi rouva naapurustosta jakoi meidän what's app -keskusteluun hyvän raparperipiirakan ohjeen, pakkohan sitä oli kokeilla. Yksi sana riitti siihen, nimittäin mascarpone. Uskallan jakaa reseptin teidän kanssa, sillä resepti on jostain lehdestä, ei siis mikään sukusalaisuus.
Vanilja-raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte
1 pss vaniljakastikejauhetta
1½ dl maitoa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 muna
noin 250 g raparperia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet (itse olin ensin yhdistänyt kuvat aineet) ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Painele voidellun ja korppujauhotetun piirakkanvuuan pohjalle ja reunoille (laiskottelin, enkä jauhottanut).
Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon ja anna seistä muutaman minuutin. Sekoita joukkoon mascarpone ja muna. Valuta seos pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Paloittele raparperit ja ripottele piirakan pinnalle,
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Äitini sattui sopivasti tulemaan pihalle kun piirakka oli uunissa ja maisteltiin yhdessä sitä vaniljajäätelön kera.
Siinäpä teille muutama käyttövinkki raparperille. Kaksi melko erilaista piirakkaa, herkullisia molemmat! Vielä on monenmonta reseptiä, joita voisi testata. Jos sinulta löytyy ihan ykkösraparperiohje, niin laitapa se kommenttiboksiin! Oletteko muuten testanneet tämän kesän hittiä, raparperia pekonilla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!