Vietettiin taas tällä viikolla meidän mammaryhmän treffejä meillä, ja lupaiduin tekemään jälkiruuan salaattibuffettiimme. Tarkoitus ei ollut tehdä tästä blogipostausta, joten kunnollista kuvaa kakusta ei ole. Vain tämä heikkolaatuinen kännykkäkuva. Mutta koska kakku sai kovasti kehuja ja hupeni kokonaan, päätin sen jakaa teidän kanssanne. Tämä oli todella pikaisesti tehty, ja pikkaisen rennommalla aikataululla tuosta saisi kyllä kauniimman.
Pohja
14 kpl Bastogne -keksejä
40 g voita
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g tummaa suklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl sokeria
Murksaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita pakkeseen täytteen valmistamisen ajaksi.
Sulata suklaa. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa sileäksi, lisää joukkoon vailjavaahto hyvin vatkaten. Levitä puolet vaahdosta vuuan pohjalle ja valuta puolet suklaasta vaahdon päälle. Vetele suklaaraitoja haarukalla edestakaisin marmoroidaksesi pinnan. Levitä loput vaahdot ja suklaat päälle ja marmoroi uudestaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakkaseen. Ainakin pari tuntia, ei takarajaa. Ota kakku huoneenlämpöön 10-20 minuutiksi, ja laita tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!