

Synttärikakun suunnitteleminen alkoi hyvissä ajoin. Makupariksi valikoitui mansikka ja valkosuklaa. Kakkupohja oli gluteeniton sokerikakkupohja, tällä kertaa kokeilussa oli Annin Uunin Täydellinen gluteeniton kakkupohja seitsemällä munalla.
Täytteet tein Kinuskikissan ohjeella.
Mansikkatäyte
400g mansikkasosetta
4 dl vaahtoutuvaa vispikermaa
200g vaniljarahkaa
4 liivatetta
½ dl kiehuvaa vettä
pari ruokalusikkaa sokeria
Laita liivatteet pehmentymään kylmään veteen. Soseuta marjat, mikäli ei ole valmista sosetta. Vaahdota kerma. Vatkaa kerma ja lisää mansikkasose, sokeri ja rahka vaahdon joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet noin puoleen desiin vettä.
Suklaatäyte
4 dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
250g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kerman joukkoon. Sulata suklaa, lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Täytin kakun päivää ennen juhlia, jotta täytteet ehtivät varmasti jähmettyä. Kakkuun tuli kaksi mansikkakerrosta ja yksi suklaakerros.
Sunnuntaina tein valkosuklaakreemin kakun kuorrutteeksi heti aamulla. Kreemin tein tuplana, jotta se varmasti riittää tällaiselle aloittelijalle. Liekö gluteenittomuus syynä, mutta kreemin levitys oli melko hankalaa. Kakkupohja tarttui todella helposti kreemin mukaan, joten kun sain kreemit peittämään kakun, en sitä sen koomin yrittänyt tasoittaa. Kreemi oli Dr. Sugar -blogista.
Valkosuklaakreemi
130g valkosuklaata
175g voita
1 tl vaniljasokeria
100g tuorejuustoa (korvasin rahkalla kun yksi vieraista ei voinut syödä tuorejuustoa)
4-5dl tomusokeria
(väriainetta)
Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähitellen kunnes seos on kuohkeaa. Värjäsin noin kolmasosan kreemistä vaaleanpunaiseksi.
Kuorrutin kakun ensin valkoisella kreemillä ja sen jälkeen vaaleanpunaisella kreemillä, jolloin kakusta tuli kauniin kaksivärinen.
Valkosuklaaganache
140g valkosuklaata
1 dl kermaa
Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoittele varovasti. Kaada suklaa kylmän kakun päälle.
Pohdin pitkään lisäänkö tuon ganachen kakun päälle vai tuleeko kokonaisuudesta liian äklö. Loppujen lopuksi päädyin suklaan vielä laittamaan kakun päälle, eikä kokonaisuudesta tullut liian makea tällaiselle sokerihiirelle ainakaan.
Koristeiksi laitoin vielä itsetehtyjä marenkeja, koristehelmiä ja askartelemani lippuviirin. Varsin hempeä lopputulos.
Hyvältä näyttää. :)
VastaaPoistaKiitos Terhi! Pitkä matka sun taitoihin!
PoistaEi vaan näytä hyvältä, vaan oli myös😊
VastaaPoistaHyvä jos maistui, ainakin aikuisväelle ;)
Poista