31.5.2017

Superherkullinen raparperipiirakka

DSC_4772
DSC_4775
Tämä repepti on blogissa ollut aiemminkin, mutta nyt raparperisesongin kunniaksi päätin nostaa sen uudestaan esiin. Suosittelen kokeilemaan, vaikka ei raparperin ystävä olisikaan. Tästä ei makeutta puutu! Tämän piirakan vein päiväkotiin kiitokseksi keväästä.

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
n. 3 dl raparperia pilkottuna
1 prk kondensoitua maitoa

(mansikoita ja valkosuklaata)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (noin 20-22 cm). Nostele taikinaa myös hieman reunoille. Ripottele päälle raparperit ja kaada kondesoitu maito raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja sulalla valkosuklaalla.

Makoisia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!