12.6.2017

Kesäherkku: Pinaattipiiraat

DSC_4436
DSC_4438
Kesä on piknikien kulta-aikaa, joten ajattelin vinkata teille yhden herkullisen ja piknikkelpoisen reseptin. Alkujaan löysin tämän reseptin Valion arkistosta, ja aina silloin tällöin on näitä tullut tehtyä. Viimeksi lastemme serkun 4-vuotissynttäreille.

Taikina
100 g voita
2 dl Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos (tai tavallisia vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
100 g ruohosipulituorejuustoa

Täyte
1 sipuli
150 g pakastepinaattia
150 g emmentalraastetta
180 g salaattijuustokuutioita
nokare rasvaa paistamiseen

Sekoita pehmeä voi ja jauho-leivinjauheseos monitoimikoneessa tai vatkaimella. Lisää tuorejuusto ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuullota pieneksi kuutioitua sipulia ja pinaattia pannulla kunnes neste on haihtunut, muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.

Lisää täytteen joukkoon juustoraaste ja huuhdotut salaattijuustokuutiot.

Leivo taikinasta pötkö, jaa se 12 osaan ja pyörittele palloiksi. Taputtele pallot muffinivuokaan, myös reunoille noin 3/4 korkeudelle. Jaa täyte syvennyksiin ja tiivistä tarvittaessa. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Koska gluteeniton taikina on ainakin itsellä usein "hauraampaa" kuin tavallisista jauhoista tehty, laitoin jokaiseen koloon vielä pienen palan leivinpaperia. Ihan vain siksi, että sen avulla piiraat saa helpommin nostettua ehjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!