8.10.2017

Makean ja kirpeän herkullinen yhdistelmä, karpalopiirakka

DSC_5821
DSC_5819
Tämä resepti on ollut jokusen vuoden luottoreseptini raparperin kanssa ja olen ajatellut reseptin sopivan myös puolukalle tai karpalolle. Mökiltä on tullut poimittua karpaloita, joten pyöräytin piirakan niillä.

Resepti on tuttu, mikäli olet raparperipiirakkaa tällä ohjeella kokeillut.

100 g voita 
1 dl sokeria 
1 muna
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 dl maitoa
n. 3 dl karpaloita (omani olivat pakastettuja) 
1 prk kondensoitua maitoa 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, nostele taikinaa myös vuuan reunoille. Ripottele päälle raparperit ja kaada kondensoitu maitoa. Paista 200 asteessa noin 45 min.

Koristeluksi ripottelin pikaisesti hieman tomusokeria sekä muutaman karpalon. Mutta myös suklaa (tumma tai ehkäpä valkoinenkin) sulatettuna saattaisi toimia koristelussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!