31.3.2018

Pääsiäisen porkkanakakku (gluteeniton, maidoton)

Easter cake | Pääsiäiskakku
Torstaina kiikutin töihin kakun pääsiäsen ja tulevan pikkuloman kunniaksi. Koska puput ovat kuuluvat pääsiäiseen oli tietenkin ihan teeman mukaista leipoa porkkanakakku. Alkuperäinen resepti on Annin uunissa -blogin Maailman Paras Porkkanakakku, jonka muokkasin gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Tein myös reseptin hieman suurempana, jotta riittää mahdollisimman monelle.

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

4 munaa
4,5 dl ruokokidesokeria
4,5 dl auringonkukkaöljyä (rypsiöljy käy)
6 dl Semperin finmix jauhoseosta (myös tavallinen vehnäjauho käy)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
450 g porkkanaraastetta (suurinpiirtein)

1. Vatkaa öljy, sokeri ja munat kevyesti sekaisin.
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa.
3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhot noin desi kerrallaan (siivilän läpi, mutta tämän vaiheen jätin gluteenittomilla väliin).
4. Sekoita ja kääntele nuolijalla kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
5. Kaada voideltuun 22-24 cm kakku- tai irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Tässä taisi mennä noin tunti. Taikinan voi paistaa useammassa vuuassa, mutta minulta meni juuri toinen yhtä iso vuoka rikki, joten yhdellä mentiin. Useammalla vuualla paistoaika on lyhyempi.
6. Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Minulta ei kakkuritilää löydy, joten uuniritilä sai toimittaa tätä virkaa. Leikkasin ja täytin kakun seuraavana päivänä.

450 g Oatlyn påMackan "tuorejuusto" (tavallinen tuorejuusto toimii hyvin, mikäli ei tarvitse maidotonta)
200 g Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia (voita mikäli ei tarvitse maidotonta)
12 dl tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri, kunnes ovat kunnolla sekoittuneet.
2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kunnes on sekoittunut kokonaan margariiniseoksen kanssa.
3. Lisää tehoa ja vatkaa vähintään 5 minuuttia kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa.

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kokoa tarjoiluastialle. Voit käyttää irtopohjavuokaa apuna, jotta saati siistin lopputuloksen. Muista jättää täytettä myös kuorrutukseen. Laita yksi kerros pohjaa ja lisää täytettä, uusi pohja ja lisää täytettä ja viimeinen pohja. Suosittelen tässä välissä laittamaan hetkeksi jääkaappiin ennen kuorruttamista.

Irrota vuoka, mikäli käytit sitä apuna ja levitä täytettä sekä kakun päälle että reunoille ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä kakussa käytin pääsiäisen kunniaksi pieniä suklaamunia (nämä eivät olleet maidottomia), joita aloitin laittamaan tietyllä värilogiikalla. Se ei vain pitänyt loppuun asti, sillä värejä oli niin epätasaisesti.

Nauti ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!