17.4.2019

Pääsiäisen pupukakku


 
Pääsiäisen kunniaksi päätin ilahduttaa työkavereita teemaan sopivalla kakulla. Jos sinulla on vielä mietinnässä pääsiäisen kakku, niin tässäpä yksi vaihtoehto. Töihin tein tämän maidottomana ja gluteenittomana, mutta tietenkin voi tehdä myös ilman rajoitteita. Kakkupohjana oli neljän munan sokerikakkupohja, jossa jauhot olivat perunajauhoja. Tuo kakkupohja on niin höttöistä ja ilmavaa, ja täyte moussea, joten tällä kertaa jätin kakun kokonaan kostuttamatta. Tarkoitus oli hieman kostuttaa kakkua, mutta täyttövaiheessa huomasin kakun olevan niin ilmava, että kostutus olisi ollut liikaa. Pohja oli noin 20 cm. Alkuperäisen täytteen ohjeen olen löytänyt Annin uunissa -sivuilta. 

Mignon -täyte 

5 Mignon -munaa 
300g Oatlyn Påmackan "tuorejuustoa" 
1dl sokeria 
2tl vaniljasokeria 
4dl Kaslink Aito -kaurakermaa 

Sulata Mignon -munat mikrossa. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Kääntele kerma seoksen joukkoon. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja jaa täyte molempiin väleihin. Annan hyytyä ainakin neljä tuntia. 

Koristelin kakun vaniljanmakuisella sokerimassalla, massan alle olin laittanut pienen kerroksen kermavaahtoa. Silmät, nenän ja korvat tein sokerimassasta ja viikset maalasin mustalla sokerimassalla. Lopuksi vielä pieniä suklaamunia (nämä eivät olleet maidottomia) ympäri kakkua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!