10.10.2013

Herkkuhetkiä vaatteiden parissa

 
Meillä vietettiin eilen ensimmäisiä me&i -kutsuja. Tupa oli täynnä (ei tosin paljoa vaadi, kaksiossa kun asutaan) ihania ihmisiä. Oman lisänsä kutsuihin toi peräti neljä vauvaa, joista vanhin täyttää pian puoli vuotta ja nuorin on hieman yli kuukauden ikäinen. En pidä mitään kutsuja kovinkaan usein. Luulisin että ovat yhdellä kädellä laskettavissa. Minulle kutsut ovat kuitenkin erinomainen syy leipoa. Ja lupasin jakaa täällä blogissa tarjoamani herkkujen ohjeet, joten tässä tulee. Palataan ostoksiin sitten myöhemmin kun ne ovat saapuneet.
 

Kolmen juuston pinaattimuffinit

Taikina
1 dljuokseva margariinia     
2  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
100g         ruohosipulituorejuustoa 

 

Täyte
1           sipuli
1  pussi  (150 g) pakastepinaattia
1  rkl juoksevaa margariinia          
150g          emmentaljuustoraastetta                    
1  prk  (160 g) fetaa

Sekoita margariini ja vehnäjauho-leivinjauheseos vatkaimella. Lisää tuorejuusto ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuullota pieniksi kuutioiksi leikattua sipulia sekä pinaattia rasvassa, kunnes pinaatin neste on haihtunut, 3 - 5 min. Anna seoksen jäähtyä sen aikaa kun työstät taas taikinaa.
 
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyöritä palat palloiksi.
Taputtele taikinapallot sormin muffinivuoan syvennysten pohjalle ja reunoille. Taikina saa nousta väh. 3/4 korkeudelle reunoista, jotta täyte mahtuu.
 
Lisää pinaattiseokseen juustoraaste ja siivilässä huuhdotut fetakuutiot. Jaa täyte vuokiin. Painele täytettä kevyesti, jotta kaikki mahtuu.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa kypsiksi ja kauniin värisiksi, 8 -10 min.
 
Nämä voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa. Suosittelen käyttämään muffinipeltiä, paperisiin vuokiin voi olla haastavaa taputella taikinaa.
 
 
Päärynä-aurapiiras
 
Pohja
 
1dl juoksevaa margariinia
2dl vehnäjauhoja
suolaa
2rkl kylmää vettä
 
Täyte
 
1tlk päärynöitä mehussa
1prk creme fraicheä
2 munaa
aurajuustomurua
 
Nypi margariini, jauhot ja suola sekaisin. Lisää vesi ja pyörittele tasaiseksi palloksi. Painele voidellun piirakkavuuan pohjalle ja hieman reunoille.
 
Viipaloi päärynät ja levitä pohjan päälle. Ripottele päärynöiden päälle aurajuustoa oman maun mukaan. Itse laitoin noin puoli pussia, olisi saanut olla ehkä hieman enemmän. Sekoita kananmunat ja creme fraiche tasaiseksi seokseksi. Kaada päärynöiden päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
Piirakka on maultaan melko mieto, makua saat säädeltyä aurajuuston määrän mukaan.
 
 

Suklaakierrejuustokakku
 
Pohja
 
400g digestivekeksejä
2dl juoksevaa margariinia
 
Täyte
 
600g philadephia-tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
 
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Murskaa keksit ja sekoita muruihin juokseva margariini. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.

Sulata suklaa ja jätä odottamaan.
 
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat juustoseokseen yksi kerrallaan ja lopuksi kerma.

Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita suklaasula toisen juustoseoksen joukkoon. Kaada juustokakkuseoksia keksipohjan päälle vuorotellen. Tee kakkuun kuvioita veitsellä. Eli "piirtele" kiehkuroita.

Kypsennä kakkua uunin keksitasolla noin 1 ½h tai kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä.
 
 
Ihania herkkuhetkiä!

4 kommenttia:

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!