23.4.2015

Makumuisto Italiasta

Erityisesti mies ihastui toisella Italian lomallamme yksinkertaiseen pasta-annokseen. Gardajärven rannoilla sitä tuli tilattua parikin kertaa. Välillä tuo pasta on käväissyt mielessä ja tänään työpäivän jälkeen googlettelin tuota annosta ja nopeasti löysinkin hyvältä kuulostavan reseptin täältä.

Spaghetti ajo, ojo e peperonico 
400-500g spaghettia 
pari valkosipulinkynttä
reilusti hyvää oliiviöljyä
tuoretta persiljaa silputtuna
rouhittua kuivaa chiliä (peperonico) oman maun mukaan
karkeaa merisuolaa keitinveteen 

Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan ja laita sekaan reilusti merisuolaa. Laita pasta kiehuvaan veteen. Pastan kiehuessa kuullota pannulla  runsaassa oliiviöljyssä veitsen lappeella litistetyt valkosipulit. Älä anna sipuleiden ruskistua, vaan poista kynnet pannulta niiden pehmennettyä. Lisää rouhittu chili pannulle hetken kuluttua. 

Nosta pari kauhallista keitinvettä pannulle ja siirrä reilusti al dentet pastat pannulle. Pastan kypsyminen viimeistellään pannussa. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon persilja. 

Itse käytin tuoretta chiliä kun kuivattua ei kaupasta löytynyt. Hyvin toimi silläkin, meidän makuumme valkosipulia olisi voinut olla hieman enemmän, samaten chiliä. Ensi kerralla käyn isommassa kaupassa ja metsästän kuivattua chiliä. 

Mies sai vielä idean yhdistää oliiviöljyä ja tummaa balsamikastiketta kaupan ciapattan kaveriksi. Pikkumies kasteli innoissaan leipää öljyn joukkoon, oikea kulinaristi!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!