13.6.2015

Rustiikkinen raparperipiirakka

Bongasin La Petite Princesse-blogista mielenkiintoisen raparperipiirakan ohjeen ja nyt tuolla ohjeella on tehty jo kolme piirakkaa. Ohje päätyy ehdottomasti reseptikirjaani! Ajattelin myös kokeilla reseptiä mustikoiden kanssa kun niiden aika on. Alkuperäisen reseptin löydät täältä, gluteenittomana versiona. Oma versioni on ihan tavallisilla jauhoilla ja sokerilla toteutettu.
100 g voita 
1 dl sokeria 
1 muna
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 dl maitoa
n. 3 dl raparperia pilkottuna 
1 prk kondensoitua maitoa 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, nostele taikinaa myös vuuan reunoille. Ripottele päälle raparperit ja kaada kondensoitu maitoa. Paista 200 asteessa noin 45 min. Kannattaa tarkkailla tuota paistoaikaa, itsellä se on heittänyt eri uuneissa jopa 15 minuuttia.

Ja miksi nimesin tämän piirakan rustiikkiseksi? No koska mielestäni siinä ihana rustiikkinen tunnelma ruskean ja ryppyisen leivinpaperin ympäröimänä! Unohdin muuten kuvata piirakan mansikkakoristeilla, oli niin kiire syömään. Mietin jo laittavani instagramissa näkyvän kuva tänne blogiin, mutta pysyköön se siellä omalla tontillaan kamerakuvien joukossa. Mutta sieltä (@rouvay) sellainen löytyy.


2 kommenttia:

  1. Toi piirakka oli niiin hyvää. :) Täytyy joskus koittaa itsekkin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos maistui! On kyllä äärimmäisen helppo tehdä, siitä vaan!

      Poista

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!