100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
n. 3 dl raparperia pilkottuna
1 prk kondensoitua maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, nostele taikinaa myös vuuan reunoille. Ripottele päälle raparperit ja kaada kondensoitu maitoa. Paista 200 asteessa noin 45 min. Kannattaa tarkkailla tuota paistoaikaa, itsellä se on heittänyt eri uuneissa jopa 15 minuuttia.
Ja miksi nimesin tämän piirakan rustiikkiseksi? No koska mielestäni siinä ihana rustiikkinen tunnelma ruskean ja ryppyisen leivinpaperin ympäröimänä! Unohdin muuten kuvata piirakan mansikkakoristeilla, oli niin kiire syömään. Mietin jo laittavani instagramissa näkyvän kuva tänne blogiin, mutta pysyköön se siellä omalla tontillaan kamerakuvien joukossa. Mutta sieltä (@rouvay) sellainen löytyy.
Ja miksi nimesin tämän piirakan rustiikkiseksi? No koska mielestäni siinä ihana rustiikkinen tunnelma ruskean ja ryppyisen leivinpaperin ympäröimänä! Unohdin muuten kuvata piirakan mansikkakoristeilla, oli niin kiire syömään. Mietin jo laittavani instagramissa näkyvän kuva tänne blogiin, mutta pysyköön se siellä omalla tontillaan kamerakuvien joukossa. Mutta sieltä (@rouvay) sellainen löytyy.
Toi piirakka oli niiin hyvää. :) Täytyy joskus koittaa itsekkin tehdä.
VastaaPoistaHyvä jos maistui! On kyllä äärimmäisen helppo tehdä, siitä vaan!
Poista