8.9.2016

Herkullinen puolukkapiirakka

Kesän alkupuolella tein tällä reseptillä raparperipiirakka ja nyt oli aika koittaa miltä se maistuu syksyn sadolla. Itse asiassa minun on pitänyt kokeilla tätä jo aiemmin, mutta se on aina unohtunut. Voin kertoa, että hyvältä maistui!

100g voita
1 dl sokeria 
1 muna
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 dl maitoa
2-3 dl puolukkaa
1 prk kondensoitua maitoa 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet taikinaan hyvin sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, nostele taikinaa myös vuuan reunoille. Ripottele päälle puolukat ja kaada kondensoitu maito marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 45 min. 

Päälle ripottelin paahdettua valkosuklaata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Kommentit ovat blogin suola, jätä toki merkki käynnistäsi!